TINOS FOOD PATHS

TINOS FOOD PATHS: Γαστρονομία & Πολιτισμός, μια ετήσια συνάντηση τον μήνα Μάιο στο νησί της Τήνου.

© evelyn foskolou

Πέρασαν 4 χρόνια από το 2015 όπου μια παρέα λίγων επιχειρηματιών εστίασης στο νησί της Τήνου σε ένα τραπέζι με ρακί και τοπικά εδέσματα είχε μια ιδέα και αναζήτησε τρόπους για να αναδείξει την πλούσια γαστρονομία και τον πολιτισμό του νησιού.

Τα κίνητρα της παρέας ήταν η αγάπη της για «Αληθινές Ελληνικές Γεύσεις» και για «μαγειρέματα» με αγνές πρώτες ύλες, κυρίως του νησιού.
Ο στόχος ήταν να συνδεθεί η ιστορία αυτού του τόπου με την γεύση και η Τήνος να εδραιωθεί ως γαστρονομικός προορισμός.
Η ιδέα υλοποιήθηκε και πήρε το όνομα Tinos Food Paths.

© evelyn foskolou

Η παρέα μεγάλωσε, ο πυρήνας της είναι πολλοί επιχειρηματίες εστίασης του νησιού, στους οποίους προστέθηκαν και επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής.
Παράλληλα μετράει περισσότερους από 300 μοναδικούς εθελοντές: άνδρες και γυναίκες, ενήλικες και παιδιά, κατοίκους του νησιού, καθώς και κατοίκους από πολλά μέρη της Ελλάδας «με» ή «χωρίς» καταγωγή από την Τήνο.
Το κοινό γνώρισμα αυτής της μεγάλης πλέον παρέας είναι η αγάπη τους για το νησί της Τήνου, την κουλτούρα του, τον πολιτισμό του, τις γεύσεις του, τα προϊόντα που παράγει και βεβαίως αγάπη για προσφορά και συνεργασία.

© evelyn foskolou

Η διοργάνωση είναι ετήσια και πραγματοποιείται την 2η εβδομάδα του Μαΐου κάθε χρόνο.

Η αποδοχή αυτής της διοργάνωσης είναι μεγάλη, η τοπική κοινωνία το βιώνει σαν μια μεγάλη γιορτή γαστρονομίας και πολιτισμού, ενώ έγκριτοι θεσμοί της Ελλάδας ξεχώρισαν το Tinos Food Paths με διακρίσεις.

Ενδεικτικά το Tinos Food Paths έχει διακριθεί με:
• Τιμητικό βραβείο από τα Tourism Awards τον Μάρτιο 2017
• Τιμητικό βραβείο ποιότητας από το περιοδικό Γαστρονόμος – Σεπτέμβριος 2017
• Παράδειγμα επιχειρηματικότητας στην Τουριστική Βιομηχανία στο 16ο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) – Οκτώβριος 2017
• Προσκλήσεις για προβολή Τηνιακών Γεύσεων σε:
o Eπίσημο γεύμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψή του στο νησί της Τήνου.
o Πανελλαδικές Εκθέσεις στον χώρο των Τροφίμων:
 HORECA – Φεβρουάριο 2016
 ΕΞΠΟΤΡΟΦ – Ιανουάριο 2018
• δύο συνδιοργανώσεις του (1ου & 2ου ) Aegean cocktails and spirit workshop από το Difford’s guide στο πλαίσιο του Tinos Food Paths – Μάιο 2017 & 2018

Η νέος στόχος του Tinos Food Paths μετά από 4 χρόνια πολλαπλών δράσεων και εμπειριών είναι να συνεχίσει με καινοτόμες ιδέες να αναδεικνύει την γαστρονομία και την παράδοση της Τήνου και παράλληλα να συσπειρώνει ανθρώπους για συνέργιες έτσι ώστε οι επισκέπτες να βιώνουν μια αληθινή εμπειρία διαφορετική από οποιοδήποτε άλλο τουριστικό προϊόν.

© evelyn foskolou

Kλείνοντας καταγράφουμε το Tinos Food Paths σε αριθμούς:
• 4 έτη ζωής
• 4 διοργανώσεις
• 3 βραβεύσεις από έγκριτους θεσμούς
• 2 συμμετοχές σε εκθέσεις γαστρονομίας
• Περισσότεροι από 300 μοναδικοί εθελοντές
• Περισσότεροι από 100 μοναδικοί chef μαγείρεψαν γεύματα με Τηνιακά υλικά
• Περισσότεροι από 4.000 μοναδικοί επισκέπτες στις δράσεις αυτών των ετών
• Περισσότεροι από 50 food bloggers & δημοσιογράφοι γεύσης παραβρεθήκαν στις δράσεις
• Περισσότερα από 200 δημοσιεύματα στα ΜΜΕ

Το ραντεβού μας ανανεώνεται για την 2η εβδομάδα του Μαΐου 2019 στο φιλόξενο νησί της Τήνου. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι.

Tinos Food Path
Facebook
Instagram
YouTube

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>