ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΝΕΝΕΑ

| Αρθρογράφοι | Leave a reply

 

Ανοιχτές πόρτες οινοποιείων 2019 λοιπόν και η ομάδα του Teo-cuisine πήρε τα ποτήρια ανά χείρας και ξεκίνησε για ένα όμορφο γευστικό ταξίδι. Ο προορισμός γνωστός σε όλους μας. Επίσκεψη στην Τοσκάνη της Ελλάδας, δηλαδή στην Νεμέα, Wines of Peloponnese, που είναι το μεγαλύτερο αμπελοτόπι της χώρας μας. Read more

5 + 1 μέρη που πρέπει να επισκεφθείς στο Λουτράκι

| Χωρίς κατηγορία | Leave a reply

Το Λουτράκι είναι ένας από τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς όχι μόνο για τους κατοίκους της Αθήνας, αλλά και για χιλιάδες Ευρωπαίους ταξιδιώτες. Παρά το ότι είναι κυρίως γνωστό για τις ιαματικές πηγές και το καζίνο του, διαθέτει τρεις κοντινές παραλίες που έχουν βραβευτεί με μπλε σημαία καθώς και δεκάδες άλλα πανέμορφα μέρη που αξίζει να δεις. Ας δούμε μαζί τους πέντε προορισμούς που πρέπει να επισκεφθείς αν βρίσκεσαι στο Λουτράκι, καθώς και ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Read more

ΚΙΜΩΛΟΣ: ΟΙ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

| Αρθρογράφοι | Leave a reply

 

Η Κίμωλος εκτός από πανέμορφη έχει και τις ωραιότερες παραλίες με τυρκουάζ νερά που έχεις συναντήσει ποτέ. Νερά κρυστάλλινα και πεντακάθαρα που όταν κολυμπήσεις σε αυτά μια φορά θα το θυμάσαι πάντα! Read more

Island hopping στα νησιά του Αιγαίου

| Αρθρογράφοι | Leave a reply

Ελλάδα, καλοκαιράκι, διακοπές… Ένα τρίπτυχο που σε ταξιδεύει αυθόρμητα σε γνώριμες ζεστές εικόνες από τα ελληνικά νησιά. Ένα κατάλευκο σοκάκι, μια πολύχρωμη γλάστρα, μια ανθισμένη βουκαμβίλια, ένα παππούς να σου λέει μια ιστορία, καρό τραπεζομάντιλα πάνω σε σεμνά τραπεζάκια στη μέση μιας πλατείας και απέραντο γαλάζιο, είναι λίγες μόνο από τις χαρακτηριστικές εικόνες που όλοι αγαπάμε και δεν χορταίνουμε να αναζητάμε το καλοκαίρι! Read more

Οι Ανθισμένες Ροδακινιές της Βέροιας!

| Αρθρογράφοι | Leave a reply

Κάθε χρόνο συμβαίνει ένα φαινόμενο μοναδικό στην ελληνική ύπαιθρο, εφάμιλλο των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας. Το διάστημα από τις αρχές μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας μεταμορφώνεται από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές σε μια απέραντη ροζ θάλασσα. Read more

Απόκριες στη Θεσσαλονίκη

| Αρθρογράφοι | Leave a reply

Στις φετινές Απόκριες οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης οδηγούν (που αλλού;) στο Σοχό. Στο πιο ξεχωριστό. Στο πιο γνωστό καρναβάλι της Κεντρικής Μακεδονίας. Ίσως κι όλης της Βόρειας Ελλάδας. Το πιο παραδοσιακό σίγουρα καθώς οι τραγόμορφοι κουδουνοφόροι του Σοχού  δεν…παίζονται κι είναι σε απευθείας σύνδεση με την αρχαιότητα , την γονιμότητα της γη και τον Διόνυσο. Είναι πια… αμαρτία την Κυριακή της Αποκριάς να βρίσκεσαι στη Θεσσαλονίκη και να μην «πεταχτείς» ως το Καρναβάλι του Σοχού. Δεν το λέω για τα ψημένα και τα δρώμενα που σε κυκλώνουν αλλά αν βρεθείς μεσημέρι  στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου Σοχού και ψηλώσεις ανεβαίνοντας για λίγο στο πεζούλι ακούγοντας από παντού τα μπατάλια και τα κυπριά θα καταλάβεις τι εννοώ. Read more

Κάνε τις διακοπές σου μια εμπειρία ευεξίας

| Αρθρογράφοι | Leave a reply

Ευ ζην σημαίνει ευδαιμονία. Ευ ζην σημαίνει πληρότητα και ισορροπία μεταξύ νου και σώματος.

Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν πολύ καλά την αξία του. Το έκαναν στάση ζωής, αντλώντας έμπνευση από τη γενναιόδωρη ελληνική φύση. Το ευ ζην μετουσιώνει μία λιτή και συνάμα πλούσια διατροφή με αγνά προϊόντα της μάνας γης και ήπια άσκηση, όλα σε πλήρη αρμονία. Για φόντο φυσικά, (τί άλλο;) η πανέμορφη ελληνική φύση! Ένα μαγευτικό περιβάλλον, γεμάτο εκπλήξεις. Read more

Καστρινή Αποκριά 2019

| Αρθρογράφοι | Leave a reply

Η «Καστρινή Αποκριά 2019» με τους… κρυμμένους θησαυρούς, την μεγάλη παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων, το κέφι, το «τσίκνισμα» και τις μοναδικές γεύσεις στα στέκια της πόλης του Ηρακλείου – Μία αποκριάτικη εμπειρία στην «καρδιά» της Κρήτης Read more

TINOS FOOD PATHS

| Αρθρογράφοι | Leave a reply

TINOS FOOD PATHS: Γαστρονομία & Πολιτισμός, μια ετήσια συνάντηση τον μήνα Μάιο στο νησί της Τήνου.

© evelyn foskolou

Πέρασαν 4 χρόνια από το 2015 όπου μια παρέα λίγων επιχειρηματιών εστίασης στο νησί της Τήνου σε ένα τραπέζι με ρακί και τοπικά εδέσματα είχε μια ιδέα και αναζήτησε τρόπους για να αναδείξει την πλούσια γαστρονομία και τον πολιτισμό του νησιού. Read more