Kavala Air/Sea Show: «Σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά!»

Εικόνα 1: Οι «Saudi Hawks» σε σχηματισμό πάνω από την Καβάλα. Φωτογραφία: Μαυρουδάκης Φώτης

Το «φυσικό αμφιθέατρο» που δημιουργείται από την πόλη της Καβάλας, τον ουρανό και τη θάλασσα μέχρι το νησί της Θάσου, μία εικόνα που, παρά την αέναη αλλαγή της στο χρόνο, παραμένει πάντοτε μαγευτική, στον τόπο που συναντιέται η Μακεδονική γη με το Αιγαίο, αποτελούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο ζωντανεύουν οι εναέριες και θαλάσσιες επιδείξεις του Kavala Air/Sea Show. Έχεις έτσι μία πρώτη ιδέα, πριν ζήσεις αυτήν την εμπειρία, για το τι διαδραματίζεται στην πόλη της Καβάλας κάθε καλοκαίρι, τα τελευταία επτά χρόνια.
Το Kavala Air/Sea Show ξεκίνησε το 2011 και συνεχίζει -με εξαίρεση το 2015- μέχρι και σήμερα. Μοναδική στο χαρακτήρα της γιορτή του αέρα και της θάλασσας που φιλοδοξεί να μας κάνει να «σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά». Αυτό είναι άλλωστε και το σύνθημά της από την πρώτη στιγμή!

Εικόνα 2: «Σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά!» Φωτογραφία: Χρήστος Ζήσου

Το πρόγραμμα των επιδείξεων περιλαμβάνει αλεξιπτωτιστές, αθλητές paramotor, skydivers, ελικόπτερα, solo και σχηματισμούς ελικοφόρων και Jet αεροσκαφών, πολιτικών και πολεμικών εναέριων μέσων. Μέχρι τώρα από την έναρξη του, έχουν συμμετάσχει οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (Στρατός, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία) το Λιμενικό Σώμα καθώς και ομάδες από Πολεμική Αεροπορία και Ναυτικό χωρών του εξωτερικού, όπως η Σαουδική Αραβία και η Γερμανία. Επίσης, ιδιωτικές ομάδες από Ελλάδα, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Ρουμανία, Λιθουανία, Λετονία, και Τουρκία κατάφεραν να διασκεδάσουν και να εκπλήξουν το κοινό με τους εναέριους ελιγμούς τους.

Εικόνα 3: Αεροπορικές Επιδείξεις. Φωτογραφία: KASS

Παραδοσιακά το σόου πραγματοποιείται το τελευταίο Σαββατο-Kύριακο του Ιουνίου ή το πρώτο του Ιουλίου κατά μήκος της παραλιακής ζώνης της Καβάλας. Σίγουρα μπορείς να το παρακολουθήσεις από τα περισσότερα μέρη της πόλης αλλά, χωρίς καμία αμφιβολία, η κεντρική παραλιακή ζώνη και το λιμάνι «Απόστολος Παύλος» αποτελούν τα ιδανικά σημεία γιατί τα συναισθήματα που μοιράζεται το κοινό εκεί είναι πολύ πιο έντονα.

Εικόνα 4: Παραλιακή ζώνη Καβάλας. Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Σαραϊδάρης

Έλληνες και ξένοι, μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες, όσοι αγαπούν την αεροπορία κι όσοι απλά θέλουν να δουν κάτι διαφορετικό είναι ευπρόσδεκτοι να περιηγηθούν -χωρίς κανένα κόστος- στην παραλία και να βρεθούν ανάμεσα σε άλλους θεατές, εθελοντές και πληρώματα.

Πλήθος παράλληλων δράσεων όπως η στατική έκθεση αεροπλάνων, ελικοπτέρων και μηχανοκίνητων οχημάτων εποχής, η προσγείωση-απογείωση ελικοπτέρου στο ελικοδρόμιο, εκθέσεις μοντελισμού, η εμπορική ζώνη, η ζώνη για τα παιδιά, η έκθεση με τα περίπτερα των αεροπορικών ομάδων, εκθέσεις καινοτομίας, συναυλίες κά αναλαμβάνουν κάθε χρόνο να διασκεδάσουν το κοινό πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το πέρας των επιδείξεων.

Εικόνα 5: Ζώνη περιπτέρων. Φωτογραφία: Άγγελος Αγγελούδης

Η εγγύτητα των θαλάσσιων και εναέριων μέσων είναι μοναδική πόσο μάλλον όταν πρόκειται για περιβάλλον πόλης κι όχι αεροδρομίου. Δίνεται, έτσι, στον επισκέπτη η δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας αφού, εκτός από το ίδιο το γεγονός, γνωρίζει την πόλη και περιηγείται σε ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία σε πολύ μικρή απόσταση ή σε πεντακάθαρες παραλίες και χώρους διασκέδασης της ευρύτερης περιοχής.

  

Το 8ο Kavala Air/Sea Show 2019 θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Ιουλίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες:
kavala-airshow.com
Facebook 
Instagram

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>