5 προτάσεις για καλό μαγειρευτό φαγητό στην Αθήνα

Αν υπάρχει comfort ελληνική κουζίνα, τότε είναι αυτή που μαγειρεύεται στην κατσαρόλα θυμίζοντας σε όλους σπιτικό φαγητό. Ακολουθούν κάποια επιλεγμένα εστιατόρια στην Αθήνα που φημίζονται για τα μαγειρευτά τους.

«Στροφή» (Ρ. Γκάλη 25)
Εδώ θα απολαύσετε μια από τις πιο καρτποσταλικές βίστες της Ακρόπολης και μαζί σμυρναίικο χοιρινό «μαστέλο» στη γάστρα, με ρεβίθια, κοκκάρι και ανθότυρο, δυσεύρετοι κοκκινιστοί γίγαντες με χόρτα, κερκυραϊκό σοφρίτο με δεντρολίβανο και κόκορας.

«Οικονόμου» (Τρώων 41 & Κυδαντιδών, Πετράλωνα)
Από τα πολύ αγαπημένα στέκια των Πετραλώνων. Στα πιο ξεχωριστά του πιάτα το μοσχάρι με μελιτζάνες, οι λαχανοντολμάδες, το κουνέλι στιφάδο και ο κρασάτος κόκορας με χοντρό μακαρόνι. 

«Βλάσσης» (Μαιάνδρου 15, Ιλίσια)
Με την εξαιρετική αβγοκομμένη του κοτόσουπα, ο «Βλάσσης» είναι θεσμός. Το ριγανάτο αρνί είναι σαν της μαμάς, τα πικάντικα μανιτάρια του αλλά και το χουνκιάρ μπεγεντί μην ταχάσετε.

«Βραστό» (Ρόδων 3, Χαλάνδρι)
Το κλασικό βραστό είναι φαγητό με μοσχάρι τρυφερό, πατάτα, καρότο και σέλινο. Το λεμονάτο μοσχάρι με πυκνή σάλτσα, το ξινούτσικο φρικασέ με αρνί, η σιγοψημένη μοσχαροκεφαλή και ο πατσάς με πόδι σούπα είναι επίσης στα κλασικά της κουζίνας.

«Το Καλωσόρισμα του Αντώνη» (Γ. Λύτρα 41, Κηφισιά)
Ο πεντανόστιμος κόκορας με χυλοπίτες έρχεται μέσα σε πήλινη κατσαρόλα αχνίζοντας, οι ντολμάδες σερβίρονται με αβγολέμονο-βελούδο, η κατσικομακαρονάδα φυσάει πλουσιοπάροχη, το λεμονάτο αρνί σε καθηλώνει με τη νοστιμάδα του και το στιφάδο λέει πολλά.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>