ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΝΕΝΕΑ

 

Ανοιχτές πόρτες οινοποιείων 2019 λοιπόν και η ομάδα του Teo-cuisine πήρε τα ποτήρια ανά χείρας και ξεκίνησε για ένα όμορφο γευστικό ταξίδι. Ο προορισμός γνωστός σε όλους μας. Επίσκεψη στην Τοσκάνη της Ελλάδας, δηλαδή στην Νεμέα, Wines of Peloponnese, που είναι το μεγαλύτερο αμπελοτόπι της χώρας μας.

Το αυτοκίνητο φυσικά ήξερε τον δρόμο μόνο του και τσούπ, φτάνουμε ώσπου να πούμε αγιωργίτικο, έξω από το κτήμα Σεμέλη. Semeli Wines. Aπ έξω ένα επιβλητικό κτίριο απλώνεται στην μέση του αμπελώνα, που είναι φτιαγμένο σε υψόμετρο 600 μέτρων. Τώρα γι’αυτό το οινοποιείο θα μπορούσα να γράψω πολλές ιστορίες, που έχουν διαδραματιστεί εκεί. Άφθονο γέλιο, χαρούμενες στιγμές, καλαμπούρια, μαγειρικές δημιουργίες, απίθανες πλάκες, που θα τις ζήλευαν και οι πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής σειράς 50-50. Όμως το θέμα μας είναι τα κρασιά του κτήματος και η φιλοξενία του προσωπικού του.

Μπαίνοντας μέσα λοιπόν στην τεράστια αίθουσα, όπου επικρατεί το τούβλο, το δέρμα και το ξύλο, βλέπεις μεγάλους καναπέδες με τζάκια στην μέση, και μία γιγάντια τζαμαρία με φοβερή θέα. Και φυσικά κρασιά, παντού παντού κρασιά. Εμείς μέσα στην τρελή χαρά, σαν να πηγαίναμε για πρώτη φορά και αφού γνωστοποιήσαμε πως ο γενικός διευθυντής της Σεμέλη ,ο Nassiakos Leonidas είναι κουμπάρος μας, ξεκινήσαμε να παρακολουθήσουμε την ξενάγηση σε όλους τους χώρους του οινοποιείου. Παραλαβή, ζύμωση, οινοποίηση, γραμμή παραγωγής, εμφιάλωση, το απίθανο κελάρι με τα δρύινα βαρέλια, όπου αναπαύεται μέσα τους για μήνες, ο πλούτος των αμπελώνων και ξαφνικά καταλήγουμε, σε ένα τεράστιο ξύλινο τραπέζι, όπου ειδικοί σομελιέ θα μας μυήσουν στην πολυαναμενόμενη γευσιγνωσία κρασιού.

Ελληνικές αλλά και διεθνείς ποικιλίες, κρασιά ποιότητας, λευκά ροζέ, κόκκινα, με βελούδινες νότες και υπέροχα αρώματα. Φυσικά Teo-cuisine σημαίνει και καλό φαγητό. Έτσι στρωθήκαμε στον εξαιρετικό χώρο του εστιατορίου που διαθέτει η μονάδα ( αφού πρώτα συνεννοηθήκαμε, με την ευγενέστατη Katerina Nikolou που είναι υπεύθυνη επικοινωνίας ) και δημιουργήσαμε στην γνωστή κατά τα άλλα σ’ εμάς κουζίνα, ένα ρολό κοτόπουλο με μπέ’ι’κον, κεφαλοτύρι, φρέσκο θυμάρι και πατάτες φούρνου που ταίριαζε απίθανα με τα περισσότερα κρασιά του κτήματος. Αυτό που κρατάμε σαν διαπίστωση, είναι ότι όλο το ανθρώπινο δυναμικό είναι ευγενέστατο και φιλόξενο, με λαμπερό χαμόγελο, που σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι στο σπίτι σου. Φυσικά η γύρω θέα από την βεράντα του οινοποιείου , γαληνεύει την ψυχή σου και η φύση εμφανίζεται μπροστά στα μάτια σου, σαν ζωγραφιστός πίνακας.

 

Τώρα όσον αφορά τους περιβόητους ξενώνες του κτήματος, θα πρέπει να ζήσεις αυτήν την εμπειρία της διαμονής, μέσα στον αμπελώνα και μετά να συζητήσουμε και για τις δικές μας, περιπέτειες. Σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ. Το σίγουρο είναι ότι θα ξανάρθουμε…….!!! Και φυσικά δεν υπάρχει επίσκεψη στην Νεμέα και να μην ξεναγηθείς στους ιερούς αρχαιολογικούς της χώρους, μαθαίνοντας έτσι από κοντά την πλούσια ιστορία μας. Εμείς πάντως αυτήν τη φορά το κάναμε.

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ. ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Teo-cuisine 
Semeli Wines
Teo Katsaros

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>